MEVLANA ŞEKERİ NASIL YAPILIR ?

Mevlana Şekeri belli bir litre suyla şekerin karıştırılmasıyla başlar. Karıştırma kazanında altının yanmasıyla birlikte 145 dereceye kadar kaynamasıyla birlikte karıştırıcıdan soğutucu banyo üzerine dökülür. Akıcı bir kıvam halinde olan bu şeker 10-15 dakikalık periyotta soğutucuya bırakılıyor. Soğutulan bu şeker mat halindeyken bizim kabartma diye bildiğimiz makineye işlenmek üzere atılır. Belli bir dönüş oranından sonra makineden çıkarılan şeker, şekillendirilmek üzere kalıp makinesine verilir. Kalıp makinesinden geçen ve istenilen şekli alan şekerimiz soğutma bandından diğer soğuması gereken döner diye tarif ettiğimiz makinemiz üzerinde hem kırılması hem de soğuma işleminin tamamlanması için ordaki işleme tabi bırakılır. Burada belli derecede işlenen ve soğuyan şeker, sergilerimize alınarak belli bir miktar su ile ıslatılarak bir formantasyan sürecine gönderilir. Bu şeker su ile formantasyona girdiği sürece 1 saat içinde belli bir ısınma oranı meydana gelir. 1 gün sergi içinde bekletilir. Ertesi sergiler açılınca Mevlana Şekeri paketlenecek hale gelir. O yumuşak kıvama bekleme sayesinde gelir” 

mevlana şekeri tarihçesi mevlana şekeri hikayesi mevlana şekeri  mevlana şekeri içinde ne var

mevlana şekeri nerede satılır konya mevlana şekeri fiyatları mevlana şekeri kalori konya mevlana şekeri nereden alınır

konya mevlana şekeri üreticisi Kevserim mevlana şekeri