HURMA ŞEKERİ YAPILIŞI ?

  • 1
  • Şekeri suyla ateşe koyun
  • 10 dakika kaynatın
  • krem tartar katın
  • Daha evvel sıcak suda bekletilen şurup termometresini şuruba batırın
  • 2
  • Termometre 145-150 dereceye gelince, şurubu yağlanmış mermer bir masaya boşaltın
  • Üzerine 1 gr limon tuzu ve 1 çay kaşığı limon esansı, 1-2 damla şekerci boyası katın
  • 3
  • 1-2 dakika sonra demir spatula veya keski ile kenarlarından ortaya doğru kaldırın
  • Elle tutulur sıcaklığa gelinceye kadar karıştırmaya devam edin
  • 4
  • Akide hamurunu elle çekerek uzatın
  • İçine büsküvi koyarak 
  • İstediğiniz kalınlığa gelince temiz bir makasla kesin
  • İnce jelatin kağıtlarına sarın veya sarmadan ikram edin
  • Hurma şekeri tarifi, hurma şekeri  nasıl üretilir. işte bu şekilde ?
  • hurma şekeri kalori

    hurma şekeri fiyatı

    hurma şekeri içindekiler

    toz hurma şekeri

    hurma şekeri nasıl yapılır

    hurma şekeri nerede satılır

    hurma şekeri faydaları

    konya hurma şekeri kaç kalori

  • Hurma şekeri imalatçıları