LOKUM NASIL YAPILIR ?

Genel olarak işletmelerde, lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Önce, şeker çözünebileceği kadar su ile birlikte kaynatma kazanına konulup, karıştırılarak ısıtılır. Bu arada sitrik asitte bir başka kapta bir miktar suda çözündürülür. Kullanılacak suyun geri kalan kısmında ise nişasta süspansiye hale getirilir. Sonra nişasta süspansiyonu ve asit de şeker çözeltisine katılarak karışım karıştırılarak kaynatılır.

 

•   Kitle belirli bir kıvama erişince (kazandan alınıp soğutulan bir miktar örnek parmaklar arasında yuvarlanıp parmaklar açıldığında örnek iki parmağa birden yapışıp uzamadığı, şeklini koruyarak parmaklardan birinde kaldığı zaman) ateşten indirilip nişastalı kalıplara dökülür.12–24 saat tablalarda bekletilip dinlendirilir. Sonra üzerine Hindistan cevizi yada pudra şekeri ve nişasta karışımı dökülerek, mermer tezgahlar üzerinde, istenen büyüklük ve şekilde kesilip pudra şekeri ya da Hindistan cevizine bulanarak ambalajlanır.

 

 

 

 

 

 

ETİKET ;

türk lokum tarifi orjinal lokum tarifi lokum nasıl yapılır  güllü lokum nasıl yapılır sade türk lokumu tarifi gül lokumu tarifi evde lokum yapımı 

ev yapımı sütlü lokum lokum nereden alınır lokum imalatcıları lokum mini lokum lokum konya konya sarması konya lokumu çifte kavrulmuş lokum kuş lokumu sade lokum bisküvi arası lokum 

En iyi lokum firmaları Konya firmaları Konya şekerleme üreticileri Şekerleme firmaları

Turkish delight türk lokumu