Şekerleme
Şekerleme
Yeniçağın yavaş yavaş tanıdığı besinlerden olan şeker, bu çağ
boyunca eski dünyada giderek daha fazla tanınır hale gelirken, Osmanlı
İmparatorluğunda da gün geçtikçe tanınıp sevilmiştir. İmparatorluk 16.
yüzyılın başlarına kadar, yani Suriye ve Mısır fetihlerinden önce tümüyle
dışa bağımlı bir tüketici ülke konumunda iken, bu tarihlerden sonra kendi
sınırlarında şeker üreten devletlerden biri olmuştur. Ancak ülke içindeki
üretim, giderek artan talebe karşılık veremediğinden Avrupa ve Amerika
kaynaklı ürünler de tüketilmeye devam etmiştir.
Şekerin kamış halinden sofraları süsleyen bir ürüne dönüşünceye
kadar geçirdiği serüven bir yana onun üretilen bölgelerden alıcılara
ulaştırılması ayrı bir meşakkati gerektiriyordu. İmparatorluğun bu
alandaki çabaları makalenin inceleme alanlarındandır. Zamanla ulusal ve
uluslararası ticarete konu olmaya başlayan şekerin, 16. ve 17. yüzyılda
imparatorluğun üretim ve tüketim düzenindeki yeri bu çalışmanın temel
inceleme alanını oluşturmaktadır. Şeker üretilen merkezlerin işlevi,
bunların kimler tarafından ve nasıl işletildiği ile fiyatların değişiminde rol
alan faktörler de çalışma içinde irdelenmiştir.
Etiketler;
Şekerleme
şekerlemeler
şekerleme çeşitleri
şekerleme markaları
şekerleme üreticileri
şekerlemeci
şekerleme firmaları
şekerleme dükkanı
lokum çeşitleri
lokum bisküvi
lokum fiyatları
lokum fiyat
lokumcu
lokum dükkanı
lokum nereden alınır
konya lokum
lokum fabrikası
türkiye lokum üreticisi
konya lokumcusu
lokum fabrikası
lokum çeşitleri
bayram lokum çeşitleri
bayram siparişi
bayram lokumu
satmak için lokum
toptan lokum alımı
toptan lokumcu
imalatcı lokum fabrikası
lokum ürünleri
konyanın en iyi lokumcusu
şekerci kevser
kaymaklı lokum
online lokum siparişi
lokum üreticileri istanbul
Lokum üretimi
Lokum çeşitleri isimleri