LOKUM NASIL YAPILIR ?
LOKUM NASIL YAPILIR ?
Genel olarak işletmelerde, lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Önce, şeker çözünebileceği kadar su ile birlikte kaynatma kazanına konulup, karıştırılarak ısıtılır. Bu arada sitrik asitte bir başka kapta bir miktar suda çözündürülür. Kullanılacak suyun geri kalan kısmında ise nişasta süspansiye hale getirilir. Sonra nişasta süspansiyonu ve asit de şeker çözeltisine katılarak karışım karıştırılarak kaynatılır.
• Kitle belirli bir kıvama erişince (kazandan alınıp soğutulan bir miktar örnek parmaklar arasında yuvarlanıp parmaklar açıldığında örnek iki parmağa birden yapışıp uzamadığı, şeklini koruyarak parmaklardan birinde kaldığı zaman) ateşten indirilip nişastalı kalıplara dökülür.12–24 saat tablalarda bekletilip dinlendirilir. Sonra üzerine Hindistan cevizi yada pudra şekeri ve nişasta karışımı dökülerek, mermer tezgahlar üzerinde, istenen büyüklük ve şekilde kesilip pudra şekeri ya da Hindistan cevizine bulanarak ambalajlanır.
ETİKET ;
türk lokum tarifi orjinal lokum tarifi lokum nasıl yapılır güllü lokum nasıl yapılır sade türk lokumu tarifi gül lokumu tarifi evde lokum yapımı
ev yapımı sütlü lokum lokum nereden alınır lokum imalatcıları lokum mini lokum lokum konya konya sarması konya lokumu çifte kavrulmuş lokum kuş lokumu sade lokum bisküvi arası lokum
En iyi lokum firmaları Konya firmaları Konya şekerleme üreticileri Şekerleme firmaları
Lokum çeşitleri ve fiyatları
Lokum çeşitleri cevizli
Lokum çeşitleri antep fıstıklı
Lokum çeşitleri fıstıklı
Lokum çeşitleri fındıklı
Lokum çeşitleri bursa
Lokum çeşitleri çifte kavrulmuş
Lokum çeşidi
Lokum çikolata
turkish delight türk lokumu
Toptan lokum nereden alınır
Konya bisküvi arası lokum
Bisküvi arası lokum
Asfalt lokum
Güllü lokum
Kandil lokumu
Kandil şekeri
Mevlüt şekeri
Konya mevlüt şekeri
Mevlüt lokumu
Konya lokum üreticisi
Konya şekerleme markaları
Konyanın en iyi şekercisi